Divort

14 mai 2019 169

Buna ziua. Am convenit cu sotul sa divortam pe cale amiabila, la notar (caci am inteles ca din 1 martie 2019 e posibil). Avem 2 copii minori, eu sunt de acord sa renunt la partajarea averii si chiar la pensie alimentara (dupa cum mi-a cerut dansul) in schimbul unei sume de bani ce i-am datorat-o pentru a porni o afacere. Intrebarea mea este: odata ce eu semnez acest act la notar si el nu-si respecta obligatiunea, eu pot apela in judecata pentru partajarea averii sau nu? Care ar fi cea mai buna metoda pe care trebuie sa o aleg, sa merg pe varianta la notar sau Oficiul Starii Civile, semnand ca se obliga sa-mi restituie datoria sau sa merg in judecata si sa las deschisa posibilitatea de a cere partajarea averii in caz ca nu-mi restituie datoria? Va multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua.
Cu referire la partajarea averii (în cazul în care bunurile constituie proprietate în devălmășie), dvs. sunteți în drept, după divorț, în termen de trei ani pentru a vă adresa instanței de judecată cu o cerere pentru partajarea proprietății.
La fel, sunteți în drept după divorț să vă adresați instanței de... mai detaliat judecată cu o cerere de chemare în judecată pentru stabilirea domiciliului celor doi copii minori și incasarea pensiei de întreținere.
Referitor la banii împrumutați, încheiați un contract de împrumut sau o recipisă.
Banii și divorțul sunt două litigii separate

24 mai 2019