Divorț

28 august 2017 42

Buna ziua. Spuneți-mi, va rog, in cazul in care ambii soți sunt de acord sa divorțeze, dar unul nu e prezent in țara. Avem copiii minori, care nu stau nici ei in țara. Pot eu sa fac o declarație la notar cum ca sunt de acord sa divortam, ca sa nu fiu prezent la proces. Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Moldovenii din străinătate aflați în pragul unui divorț, pot acționa în vederea desfacerii căsătoriei și din străinătate. Dacă veți considera că desfacerea căsătoriei este ultima soluție, vă recomandăm să apelați la serviciile unui avocat specializat în divorț. Asistența unui avocat în proccesul de divorț moldovenilor aflați peste hotarele... mai detaliat țării este mai mult decît recomandabilă, întrucît obținerea unei decizii de divorț favorabile necesită experiență, cunoașterea amănunțită a procedurilor juridice și capacitatea corespunzătoare de susținere a punctului dvs. de vedere în fața judecătorilor.

În condițiile legii, divorțul se poate realiza de către un avocat împuternicit de cetățeanul moldovean din străinătate, în baza unei împuterniciri speciale. Procesul de divorț se va desfășura, în acest caz, în mod absolut asemănător cu cele în care părțile (cei doi soți) sunt prezente în proces.

Hotărîrea de divorț obținută în Republica Moldova va putea fi recunoscută și de autoritățile țării unde domiciliați;

28 august 2017