Divort cu cetatean al Transnistriei

26 mai 2019 23

Buna ziua. Eu si sotul nu traim impreuna de jumatate de an, fiecare are viata lui, avem in comun un copil de 4 ani care locuieste cu mine. Casatoria a fost inregistrata in or. Bender, dar avem si acte moldovenesti de casatorie. Unde trebuie sa depun cererea de divort - in oras la el sau o pot face si la locul de trai al meu din buletin? Si daca el nu se prezinta la judecata, voi putea obtine divortul si cat timp va dura? El are alta familie si eu alta. De copil nu s-a interesat niciodata dupa despartire.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Ivan Ciolac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Salutare!

1. Regula generală zice că, acțiunea în judecată se depune la sediile instanței în a cărei rază teritorială se află domiciliul pîrîtului (sotului). Însă dacă aveți copil minor la întreținere și demonstrați că aveți dificultăți la deplasarea către instanța de judecată după domiciliul soțului, puteți depune cererea la instanța de... mai detaliat judecată de la domiciliul Dvs.
2. Pentru a urgenta procesul, ar fi oportun să fie prezent și soțul. Termenul de examinare depinde de instanța de judecată la care depuneți. Judecătoriile din Chișinău sunt mai încărcate cu dosare, astfel se examinează mai lent. Trebuie să cunoașteți că judecătorul este obligat să acorde un termen de împăcare până la 6 luni, dacă soțul nu dorește desfacerea căsătoriei.

Succes!

27 mai 2019