Divorț de comun acord

9 decembrie 2021 42

Buna ziua. De 3 ani nu mai locuim cu soția (are alta familie) și dorim sa divorțăm de comun acord. Ne-am înțeles în privința tuturor aspectelor, cu excepția domiciliului copilului din casnicie, în vârstă de 5 ani, care în prezent locuiește și este întreținut de tata (luni - vineri), iar unele weekenduri le petrece cu mama. Este posibil de încheiat un acord la notar că părțile nu vor pretinde pensia alimentară pentru copil și vor merge la starea civilă pentru a divorța, iar chestiunea cu domiciliul copilului va fi stabilit în instanță? Cât este de corectă din punct de vedere juridic este soluția descrisă mai sus?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Olga Turcan
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Buna ziua, în cazul în care ați reușit să ajungeți la o înțelegere privind relațiile familiale, vă sugerez să mergeți la notar și să incheiați un acord semnat de ambii soți care include detalii privind divorțul, stabilirea domiciliului copilului minor și pensia alimentară precum și modalitățile de partajare a averei(daca... mai detaliat acestea există). Toate aceste momente le hotărîți de comun acord cu soțul dvs. Această procedură este cea mai simplă avînd aceeași putere juridică.

Ceea ce ține de oficiul de stare civil, no să puteți divorța din cauză că aveți copii minori.
Divorțul și toate litigiile legate de copii se soluționează prin instanța de judecată în cazul în care soții nu ajung la un numitor comun.

Succes.

6 martie 2022