Divorţ fără acordul soțului

10 martie 2022 125

Bună ziua! Vreau să divorţez, in familie avem 2 copii, unul de 7 luni şi altul de 15 ani. Locuim in oraş, dar viza de reşedinţă o am în sat. Unde pot să depun cererea? Pot depune cererea doar eu, fără soţ? Există vreo şansă ca cel mic să ramână cu soţul? Întreb pentru că soțul mă ameninţă că nu-mi va da copilul. Va mulţumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Olga Turcan
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Buna ziua Elena, cererea se depune în raza domiciliului a dvs sau a soțului. Pentru a depune cererea de desfacere a căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor și încasarea pensiei de întreținere în instanța de judecată nu aveți nevoie de acordul soțului. Avînd așa un copil mic nu există șanse... mai detaliat să rămîna cu soțul. Amenințările soțului sunt doar vorbe. Totodată dmv aveți dreptul să solicitați întreținerea nu doar copilului dar și a dvs până la atingerea vîrstei de 3 ani a copilului.

Vă sugerez să vă adresați la un avocat pentru a înterprinde toate acțiunile corect și în favoarea dvs cel puțin pentru o consultație. Iar în cazul în care încheiați un contract de asistență juridică cu un avocat, puteți solicita în instanați si încasarea sumei pe care ați achita-o pentru serviciile unui avocat.

O zi frumoasă.

10 martie 2022