Divort si ancheta sociala

19 august 2021 26

Buna ziua. Fratele meu este in proces de divort, au un copil de 2 ani si sotia l-a instiintat ca trimite ancheta sociala la el. Mentionez ca fratele meu a locuit cu sotia si minorul in apartamentul cumparat de el pe vremea cand nu erau casatoriti, dar acum sta la parintii mei ca sa nu fie certuri, dar sotia a trimis citatie cum ca va veni ancheta sociala la fratele meu, adica la locuinta parintilor mei, ea uitand ca unde locuieste acum nu este casa ei. Mentionez ca la locuinta unde sta acum ea sunt conditii mai bune, apartamentul find renovat, dar sunt conditii decente si la casa parintilor mei. El nu poate nici sa o dea afara, fiindca o sa ia si copilul si tot el pica prost. Cum sa procedeze?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Buna ziua,

Soția nu poate sa trimită nici o ancheta socială la el.

Autoritatea tutelară verifica condițiile de trai al părintelui care pretinde stabilirea domiciliului copiilor minori cu el pentru a stabili dacă deține condiții de trai favorabile sau nu.

Nimeni nu-i poate lua copii și interzice săi vadă, cadrul legal prevede sancțiune... mai detaliat pentru acest fapt or părinții sunt egali in drepturi.

Tatăl poate sa se adreseze cu o cerere de chemare in judecată privind stabilirea domiciliului copiilor minori cu acesta motivând condițiile si posibilitatea asigurării întreținerii, educării si creșterii copilului mai bună.

24 august 2021