Divorț și partajarea averii, măsuri de asigurare

4 mai 2022 84

Buna ziua. Am divortat la notar, am partajat averea (acord de partajare din 11.04.2022). În urma partajării, mie (sotia) mi-a revenit apartamentul (și ipoteca), iar fostului sot - afacerea (cota parte SRL). Am depus la cadastru cerere de înregistrare a dreptului de proprietate pe 20.04.2022, in regim ordinar (termenul inca nu a expirat). Acum, însă, aflu întâmplator că după partajare (22.04.2022) ar fi fost adoptată o hotărâre judecatorească și o încheiere a executorului judecatoresc de asigurare a actiunii, în legătura cu insolvabilitatea unei intreprinderi, la care fostul sot (si SRL fondat de el) au figurat în calitatate de fidejusori la un credit (mai multe detalii nu cunosc).
Prin urmare, apartamentul meu, care inca nu a fost înregistrat la cadastru ca fiind al meu în întregime, este pus sub interdictie la cadastru în temeiul încheierii executorului judecătoresc (pe lângă interdictia de ipotecă). Adică, interdictia a fost aplicata de cadastru ulterior partajării, când apartamentul în cauză nu mai aparținea fostului soț. În aceste circumstanțe, poate Cadastrul să refuze să-mi înregistreze dreptul de proprietate asupra apartamentului? Cum sa gestionez această situatie? Vă multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Doina, trebuie să vă clarificați cu cauza civilă unde ex.soțul a figurat în calitate fidejusor și la executor, de când a fost pronunțată hotărârea de încasare silită a datorii și când s-a depus titlu de executare executorului. După acesta să vă adresați în judecată de a contesta încheiere executorului... mai detaliat de sechestru asupra apartamentului pentru a fi anulată.

5 mai 2022