Divortul unui cuplu aflat in Franta, fara copii minori.

14 octombrie 2020 34

Mama se afla in Franta cu pasaport RO, iar tatal e aici cu pasaport MD. Ei au nevoie sa divorteze de urgenta pentru a semna un act notarial de cumparare a unui bun imobil aici. Din cauza ca tatal nu detine documente UE, el nu poate semna acel contract, pentru ca se afla ilegal in Franta. Unica solutie este divortul.
In situatia creata de pandemia COVID19 si restrictiile respective, deplasarea in RM este dificila. Poate fi facut certificatul de divort la ambasada, cu prezenta ambilor soti?
Sau daca mama pleaca in RM, ce documente sa faca, inclusiv procuri/declaratii din partea sotului? Termenul de 30 zile de dupa depunerea cererii este obligatoriu sau se poate renunta la acesta si intocmi actul de divort in regim de urgenta?
Va rog sa ne dati detalii cum putem face pentru a obtine divortula cat mai rapid.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Există asemenea procedura de divorț la Amanda sau la consultatul RM aflat în țară în care sunteți puteți contacta aco și concretiza acest moment, deplasarea mamei în RM nu va schimba lucrurile deoarece divorțul la OSC cu acordul ambelor persoane necesită prezența fizică a ambilor soți.

Sau mergeți la un... mai detaliat notar pentru că soțul să întocmească o declarație continutul de care aveți nevoie.

16 octombrie 2020