Dobanda calculata dupa hotararea instantei de judecata

22 iulie 2020 60

Buna! Exista o hotarare a instantei de judecata din 2016 pentru incasarea sumei de 14.000 lei in favoarea unei companii nebancare de creditare. In ianuarie 2020 executorul a blocat contul pentru aceasta suma. Acum am achitat la executor suma de aproximativ 24.000 MDL, dupa care am primit incheierea executorului de deblocare a contului tot cu suma de aproximativ 15.000 MDL (unde este specificat ca am depus pe cont pentru cheltuielile executorului cca 800 lei si restul in contul creditorului, conform hotararii instantei de judecata). Intrebarea mea este: unde este specificata diferenta de circa 8.000 lei? Executorul mi-a spus sa o achit in contul lui si a precizat ca reprezinta dobanda calculata dupa hotararea instantei de judecata. Dar nu am vazut nicio incheiere cu aceasta suma. Puteti sa ma clarificati la acest capitol? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Urmează de făcut cunoștință cu hotărîrea instanței de judecată de și în titlu executoriu cît și încheierea peocesui de executare urmau a fi specificate toate sumele.

Executorul încasează și onorariul lui cît și taxe și alese totodată cît se află dosarul la executarea la fel poate fi încasată dobinda de... mai detaliat întîrziere pe toată această perioadă, doar că aceasta se încasează doar dacă o solicita creditorul printr-o cerere în scris înaintată către executor.

Ar fi bine să verificați acest moment or sa consultați un avocat cu toate actele cu privire la dosarul dvs.

Mă puteți contacta in cazul in care aveți nevoie de ajutor.

22 iulie 2020