Documente dupa concediere

12 septembrie 2017 62

Buna! Am nevoie de ajutor.
1. Doresc sa ma concediez, pentru a ma angaja la urmatorul job, am nevoie de mai multe dovezi ca am fost angajat si platit la fostul loc de munca. Ce documente sunt necesare pentru a demonstra (Carnetul de munca, scrisoare de referinta) si poate mai sunt altete? Cum ar fi document pentru impozitul pe venit sau pentru achitarea impozitelor din salariu, unde pot sa ma adresez pentru asa fel de documente sau pot sa cer de la Job-ul curent.
2. Daca angajatorul nu m-a anuntat ca am fost schimbata de la full-time la part-time si timp de 2 luni am lucrat part-time fara sa stiu de asta, pot sa depun o plangere? Daca da, atunci unde ma pot adresa?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

În carnetul de munca de fac toate notările de care aveți nevoie, ar fi un plus pentru dvs și referința. Totodată, Art. 63 din Codul Muncii stipulează:

Articolul 67. Certificatul cu privire la muncă şi salariu
Angajatorul este obligat să elibereze salariatului în termen de... mai detaliat 3 zile lucrătoare, la cererea lui scrisă, un certificat cu privire la munca în cadrul unităţii respective, în care urmează să se indice specialitatea, calificarea, funcţia, durata muncii şi cuantumul salariului

Aceste două regimuri de muncă sunt total diferite cu particularitățile sale aparte totodată fiind necesar de a încheia un contract în acest sens specifici duse regimul. De aici reiese că angajatorul trebuia să vă aducă la cunoștința.
O plângere în acest sens o puteți face prealabil la Inspecția teritorială a muncii.

12 septembrie 2017