Domiciliu copil minor

3 iunie 2019 37

Bună ziua! Ajutați-mă, vă rog, cu un sfat în următoarea situație: în urma divorțului, nu a fost scris nicăieri cu cine rămâne copilul minor. Acesta a rămas cu mama, care se consideră cea mai îndreptățită să stea cu el, care consideră că totul trebuie să se facă după cum zice ea, că ea e mama și punct. Tatăl nu-și poate lua copilul nici măcar în vacanțe. La întrebarea "de ce" i se răspunde "eu sunt mama și nu vreau". Nu este stabilit nici măcar un program de vizitare a copilului. Știu că legal nu e tocmai cea mai bună cale, dar, poate cineva să-i facă ceva tatălui dacă pur și simplu se duce și ia copilul? Până la urmă, nu e nicăieri scris că acel copil rămâne cu mama, așa că la fel de bine el poate sta și cu tatăl. Este vorba despre un tată disperat care nici măcar în oraș nu poate ieși cu copilul, fără ca fosta să îl sune din 20 în 20 minute.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
Ambii părinți au aceleași drepturi și obligații față de copil, și nu pot fi limitate decît de instanța de judecată.
Dacă se dorește, domiciliul copilului poate fi stabilit de instanță cu parintele care probează posibilitatea de a oferi grija corespunzătoare, fără a limita alt parinte să viziteze sau să ia... mai detaliat inclusiv în vacanță.
Dacă apar situații excepționale adresațivă la direcția pentru drepturile copilului pentru a aranja un grafic de întîlniri, care poate fi confirmat prin intermediul instrumentelor de judecată.

3 iunie 2019