Doresc să deschid un internet magazin

25 decembrie 2023 5

Bună ziua. Doresc să deschid un internet magazin, care nu va fi legat de un spațiu anume. Este posibil de făcut așa ceva, sau această afacere trebuie neapărat să fie localizată geografic undeva? Ce acte sunt necesare ca să pot înregistra afacerea menționată? Ce proceduri trebuie să urmez? Este nevoie de audituri sau nu?

Jurist comments 2

Download discussion
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Denis, bună ziua!

În dependență de bunurile(mărfurile) care urmează să le comercializați legea ar putea să prevadă anumite cerințe speciale de păstrare și evidență a mărfurilor respective.
De altfel, există bunuri sau servicii care pot fi comercializate doar ca urmare a obținerii unui act permisiv din partea autorităților, care vă permite... mai detaliat să comercializați asemenea bunuri sau prestați astfel de servicii. În acest sens ar fi necesar să specificați ce gen de bunuri exact doriți să comercializați sau servicii să prestați.

În cazul în care categoria de bunuri sau servicii care intenționați să le vindeți/prestați nu necesită obținerea unui act permisiv și nu sunt prevăzute condiții speciale de păstrare atunci le puteți depozita într-un spațiu care vă aparține sau îl închiriați pentru a practica activitatea economică.

Drept formă juridico-organizatorică a activității de antreprenoriat se recomandă înființarea unei Societăți cu Răspundere Limitată (SRL), care o puteți înregistra cu sediul și la Dvs. acasă.

Instituția publică competentă de înregistrarea și evidența persoanelor juridice este Agenția Servicii Publice, iar taxele percepute depind de termenul în care doriți să fie procesate actele Dvs..

Accesați link-ul de mai jos pentru mai multe informații:

https://asp.gov.md/ro/servicii/persoane-juridice/21/211#dn


Cu respect,
Igor Brinișter

26 decembrie 2023

Vă mulțumesc mult. pentru acest răspuns. desigur această informație mă va ajuta foarte mult.

27 decembrie 2023