Drept imobiliar - cine determina regulile de intrare in curte?

11 decembrie 2017 93

In curtea noastra sunt 3 Asociatii în Condominiu. Intrarea in curte este controlata de bariera, porti si de agenti de securitate. Presedintii a 2 Acociatii au dat ordine agentilor de securitate sa inchida portile dupa ora 22, fara a obtine consimtamintul proprietarilor si acum masinile personale, de serviciu si taxi nu pot intra in ograda dupa ora 22. Care trebuie sa fie procedura de schimbare a regimului intrarii in ograda? Daca este ilegal, cum pot sa-i impun pe presedintii asociatiilor sa ridice interdictia (tinind cont ca majoritatii proprietarilor le este indiferent ce se intimpla in odrada si nu pot organiza o adunare generala)?

Jurist comments 1

Download discussion
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

1. Asemenea întrebări trebuie soluționate prin hotărârea adunării generale. Dar nu este de mirare că nu aveți cvorum. Apatia proprietarilor în condominiu este un fenomen larg răspândit.
Ideal ar fi să elaborați și să adoptați la adunare un Regulament al condominiului, care răspunde la multitudinea de întrebări practice ce pot... mai detaliat apărea.
2. Administratorul are dreptul să stabilească diferite regimuri de acces, fiindcă el reprezintă asociația în condominiu. Totuși, asociația nu este proprietar al terenului. DVS sunteți coproprietar al terenului, iar faptul că vi se impune o barieră vă lezează dreptul de proprietate. Dacă hotărârea cu bariera s-ar fi luat la adunarea generală, trebuia să respectați voința majorității. Aici însă nu aveți o voință a majorității.
3. Soluția este să acționați în judecată Asociația privind înlăturarea tulburărilor în folosirea coproprietății asupra părților comune din condominiu, și anume terenul.

12 decembrie 2017