Dreptul la asigurare medicală gratuită

8 decembrie 2023 3

Bună ziua. Stimati juriști, două zile în urma am aflat că soția mea care era în săptămâna a 40-a de sarcină, a fost lipsită de dreptul la asigurare medicala gratuită (polița de asigurare medicală a fost închisă) cu câteva zile înainte de naștere, pentru ca în anul 2021 eu (soțul) am achiziționat un lot de pământ de 6 ari, cu mod de folosință ”lot pomicol” (gradină, adica lot de vilă într-o tovărășie pomicolă). Medicul de familie n-ea comunicat despre această situație, chiar dacă la începutul sarcinii polița de asigurare medicala a fost deschisă. Astfel, acum nașterea este contra cost.
Pe site-ul CNAM este scris că polița de asigurare medicală urmează a fi achitată "dacă sunteţi proprietar de teren cu destinaţie agricolă, cu excepţia grădinilor şi loturilor pentru legumicultură".
Se aplică această excepție în cazul nostru? Din punct juridic, este corectă decizia CNAM? Cum sa procedez în acest caz?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna dl. Petru, CNAM e o instituție de Stat, ei reglamentează activitatea instituții și regulile de activitate. DVS sunteți în drept să apelați cu o cerere oficială îndreptată la CNAM, ca mai apoi să primiți un răspuns oficial, dacă o să găsiți de cuviință să-l contestați în instanța de judecată.

10 decembrie 2023