Dreptul la copil

14 septembrie 2020 194

Buna ziua. Sunt stabilit peste hotare. Cu mama copilului meu nu am fost casatoriti oficial si de 2 ani nu mai suntem impreuna. Imi iubesc copilul foarte mult si vreau sa petrec cu el cat mai mult timp, mai ales cand sunt in Moldova. Mama copilului, insa, face tot posibilul ca sa nu-l pot vedea. Acum sunt in Moldova, dar ea a blocat numerele de telefon al meu si ale parintilor mei. Nu pot nici macar sa vorbesc cu copilul. Ce pot face in asa situatie? Unde pot sa ma adresez?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Acesta nu poate sa va creeze nici un impediment la intrevederea cu copilul dvs atita timp cit detineti drepturi egale ambii sau nu exista un grafic de intrevederi care sa indice zilele in care puteti sa va vedeti cu copilul dvs.

Prin urmarea actiunele comise de aceasta se sanctionează contravențional,... mai detaliat puteți să vă prezentați unde locuiește aceasta cu copilul pentru al vedea și daca nu vă permite sunați 112.

Articolul 64. Împiedicarea exercitării dreptului de a comunica cu copilul şi de a-l educa

(1) Împiedicarea neîntemeiată a unuia dintre părinţi (a ambilor părinţi) să ia parte la educarea copilului

se sancţionează cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale.

(2) Încălcarea de către părinţi/reprezentanţi legali, bunici, fraţi sau surori ale copilului a deciziei autorităţii tutelare privind stabilirea modului de realizare a dreptului de comunicare cu copilul

se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 12 la 24 de ore.

14 septembrie 2020