Drepturile consumatorului

19 februarie 2021 14

Buna ziua. Compania pe care am contractat-o ca sa-mi instaleze niste usi a depasit cu o luna termenul de instalare conform contractului. Am achitat un avans de 200 Euro si urmeaza sa mai achit 200. Intrebarea: in ce conditii pot sa nu achit toata suma de 200 de Euro (pentru intarziere a indeplinirii obligatiilor contractuale)? Multumesc anticipatI

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihaela Pascal
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Bună ziua.

În cazul încălcării termenelor stabilite, de începere şi finalizare a prestării serviciului (executării lucrării) sau termenelor noi fixate de consumator, prestatorul (executantul) achită consumatorului pentru fiecare zi (oră, dacă termenul a fost stabilit în ore) depăşită o penalitate în mărime de 2% din preţul serviciului (lucrării).

Plata penalităţilor şi repararea... mai detaliat prejudiciului nu exonerează vînzătorul, prestatorul (executantul) de îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin faţă de consumator.

Pentru aceasta, este nevoie să înaintați o reclamație în formă scrisă, către vânzător/prestator cu toate solicitările dumneavoastră, inclusiv plata penalităților, prejudiciul moral precum și solicitarea de reziliere a contractului. după caz. În termen de 14 zile din momentul recepției, ei sunt obligați să vă emită un răspuns.

Ulterior, vă puteți adresa Agenției pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței pentru a interveni în rezolvarea litigiului.

Mult succes.

19 februarie 2021