Dublarea contului pe odnoklassniki al meu si al parintilor mei de catre un cetatean german. Ce pot face in asa caz?

28 martie 2018 54

Buna ziua! Rog sa ma ajutati, caci nu mai pot rezizta hartuirilor verbale, amenintarilor si plasarea informatiei personale de catre acest cetatean german! istoria mea este lunga si nu o pot relata asa liber pe net , dar am nevoie de ajutorul unui avocat. Ma intereseaza pretul consultatiei la un avocat si cum putem conlucra impreuna, multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 5

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul familiei
 • Dreptul imobiliar
 • Dreptul afacerilor
 • Alte domenii

Buna Gheorghina,
Dacă e posibil să ne spuneți cetățeanul german comite aceste acțiuni aflîndu-se pe teritoriul Republicii Moldova sau din Germania?

Dvs sunteți în drept să vă adresați Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).
http://datepersonale.md/md/start/

De asemenea, ați putea solicita repararea prejudiciului moral cauzat prin divulgarea datelor personale prin postarea pozelor... mai detaliat dvs.

Totodată, în cazul în care a avut loc ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, dacă a existat pericolul realizării acestei ameninţări, persoana poate fi atrasă la răspundere penală.

28 martie 2018

Cetateanul german care de fapt a fost cetatean roman stie la perfectie limba romana, comite aceste actiuni aflindu-se pe teritoriul Germaniei, asta e si marea problema a mea. Am sunat un avocat ieri si mi-a spus ca nu este in competenta unui avocat sa ma ajute in acest caz. Va... mai detaliat rog frumos, ajutati-ma sa scap de acest individ, fiindca cu photoshop-urile sale face asa ca ceea ce posteaza sa para adevarat si multi cred. Va multumesc mult anticipat! Am multe sms-uri unde ma ameninta, persista hartuirea verbala cu context sexual scris in sms-uri si multe altele.

29 martie 2018
Igor Brinișter
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul familiei
 • Dreptul imobiliar
 • Dreptul afacerilor
 • Alte domenii

Buna Gheorghina,
Urmare a celor susținute de către Dvs. vă recomand să vă angajați un avocat din Germania, din regiunea unde cunoașteți că locuiește persoana dată.
Consider că sesizarea autorităților germane vă va oferi efectul scontat.
Cu siguranță va fi necesar să vă deplasați personal în Germania pentru a depune personal plângeri la... mai detaliat autoritățile competente din Germania.

Deși, acțiunile acestui cetățean sunt îndreptate împotriva unui cetățean al RM și din punct de vedere juridic acesta poate fi atras la răspundere civilă delictuală, contravențională și după caz penală(dacă se confirmă comiterea de către acesta a unei infracțiuni), consider că ar fi oportun să vă adresați autorităților germane, întrucât dvs menționați că persoana se află și comite aceste acțiuni fiind în Germania.

29 martie 2018

Domnul Igor va multumesc mult pentru raspuns. Dar am o ultima intrebare. Toate cheltuielile pentru avocat plus alte cheltuieli ce tin de plecarea peste hotare etc. o sa mi le poata restitui individul acesta sau nu? Ca sa angajez avocat din Germania, pot de aici din Moldova sau trebuie sa... mai detaliat plec in Germania ca sa il angajez? Ma scuzati poate dau intrebari stupide, dar deja nu mai pot gandi. Multumesc.

29 martie 2018

Ceea ce tine de (CNPDCP) mai trebuie sa ma adresez la ei? sau nu vor putea sa ma ajute? Multumesc.

29 martie 2018