După accidentul rutier provocat de alt șofer, poliția nu mi-a dat procesul verbal, ci doar o dovadă de reparație a mașinii

8 noiembrie 2020 180

Bună ziua. Am fost implicat într-un accident rutier din care mașina a ieșit destul de avariată (airbag declanșat), fără victime. A fost stabilită vinovăția celuilalt șofer pentru că nu a acordat prioritatea. Acesta nu a dorit să-mi dea asigurarea lui, pe motiv că va face contestație. Poliția nu mi-a dat nici datele lui, nici procesul verbal.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Noroc dl. Zaharia, nu-i normal în situația, care ai nimerit. Eu îți garantezi, că polițistul e în cîrdășie cu șoferul vinovat. Polițistul trebuia să-ți dee copia procesului verbal, cînd ai să faci cunoștință, o să-ți pui mînele în cap, poate să te facă de vină pe tine, fii atent. Cînd... mai detaliat s-a întîmplat accidentul, reprezentantul de la companie de asigurare trebuia să vin la fața locului și mai este o regulă în timp de 5 zile, trebue să te prezinți la companie de asigurare cu copia procesului verbal să vă apreciați cu recuperarea prejudiciului. Stăruite să nu omiți, altfel o să trebuiască să te adresezi cu cerere în istanța de judecată, fiindcă prejudiciul e considerabil, da sau nu.

8 noiembrie 2020