După divorț

21 octombrie 2019 65

Buna ziua. Pe data de 12 decembrie urmează să primim divorțul, avem 2 copii minori, de 6 si respectiv 3 ani. Am rămas în relații bune cu fostul soț, dar vreau sa ma asigur ca nu voi avea surprize neplacute in viitor. As vrea sa facem la notar un act in sensul ca ambii copii rămân cu mama, ca tata ne întreține pe mai departe, ca nu avem pretentii la bunurile celuilalt. Este posibil de facut asa act? Daca se ajunge in viitor la proces de judecata, ma ajuta cu ceva această declarație la notar? Ar putea tatal capata custodia copiilor daca, de exemplu are mai multi bani? Ce ar mai trebui sa contina declaratia/actul intocmit la notar?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Daca nu ați solicitat în instanța la desfacerea căsătoriei plata pensiei alimentare și stabilirea domiciliului copiilor minori cu dvs, atunci de comun acord cu soțul puteți încheia un asemenea acord la notar, acesta va veni în ajutor cu clauzele necesare și benefice care sa le conțină acordul, le vă... mai detaliat adresați la un avocat pentru întocmirea unui asemenea acord.

Daca veți ajunge in judecată cu privire la aspectele sus enunțate nu va fi nevoie de acord la notar deoarece instanța va hotărî asupra acestor momente la solicitarile părților .

Cu privire la custodia copiilor, salariul este doar un aspect din restul la care se atrage atenția, nefiind doar el esențial deoarece se ia în considerație la cine la întreținerea s-au aflat copii între timp, locul de trai, atașamentul copiilor fata de părinte, relațiile, concluzia autorității tutelare etc., După care instanța de judecată în urmă analizei acestor circumstanțe decide cu cine să stabilească copii.

21 octombrie 2019