E posibil ca un student din străinătate, care a fost exmatriculat de la universitate în ultimul an de studii, să fie primit înapoi dacă achită integral datoria?

20 februarie 2024 3

Bună! Un prieten originar din Nigeria a venit în Republica Moldova pentru a-și face studiile. A achitat pentru anii precedenți de studii taxa de 2.000€ pe an. Acum e in anul 3 de studii și a avut o perioada financiară mai grea (are 3 copii acasă, muncea și le trimitea și lor bani acasă). Din cauză că nu a achitat contractul pentru ultimul an de studii, a fost exmatriculat de la universitate cu câteva luni înainte de a-și finaliza studiile. Universitatea a depus actele de exmatriculare la Biroul de Migrație, care i-a revocat permisul de ședere de student și l-a somat să plece din țară în termen de 30 de zile. Totuși, el vrea să-și termine studiile. Chiar înainte să fie exmatriculat, el a achitat o parte din datorie (10.000 lei). Am mers la rectorul universității și l-am rugat să-i permită să rămână cu condiția că achită integral datoria, însă rectorul a refuzat, motivând că deja i s-a revocat permisul de student. Dar băiatul e de treabă și vrea să finalizeze studiile, vrea să mai muncească ca să poată întoarce datoriile acumulate în Nigeria. Știu că are dreptul legal sa rămână la studii. Putem ataca cumva ordinul de exmatriculare în instanță? Ne puteți ajuta în acest sens?

Jurist comments 1

Download discussion
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună. Vă puteți programa la o consultație în care veți prezenta toate actele și vom găsi o soluție la problema dată. Mă puteți contacta la nr. 068769517 pentru a vă programa la o consultație.

21 februarie 2024