Eliberare din functie

15 noiembrie 2018 47

Buna ziua. Avem urmatoarea situatie. O persoana a fost angajata la companie in calitate de director executiv. Compania avea producere si vanzari. Din 2016, cifra de afaceri a companiei a scazut considerabil si continua sa scada. Datorita faptului ca nu mai era nevoie de functia de director executiv, pentru ca numarul de angajati a scazut si procesul de producere a fost oprit, dar si pentru ca la companie este deja director care e si fondator, s-a decis ca functia data sa fie redusa, si persoanei date i-a fost oferita posibilitatea de a activa in functie de vanzator, dar ea a refuzat-o. S-a decis persoana sa fie eliberata si i-au fost achitate toate indemnizatiile conform legislatiei in vigoare. Din cauza unor lacune in actiunile companiei, conform hotararii judecatii persoana data a fost restabilita in iunie 2018. Din acest moment, ea vine in oficiu doar pentru a-si ridica salariul, si santajeaza cu faptul ca va da iarasi in judecata compania daca nu primeste banii. In rest in timpul lunii nu apare la servici, orice ordin sau regulament il citeste dar refuza sa semneze. Sunt deja 5 luni de cand primeste salariu neintemeiat, pentru ca nu face nimic in companie. Ajutati-ne va rog, ce putem face in cazul dat, si cine ne poate ajuta.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Puteti concedia persoana respectivă pentru absența nemotivată de la lucru, dar depinde dacă există o fișă de post care prevede regimul de muncă.
Totodată, faptul neîndeplinirii sarcinilor de serviciu, la fel poate fi temei de concediere.
Toate acestea trebuie precedate de o comisie de ancheta care sa constate oficial aceste momente.
Pot sa... mai detaliat asist suplimentar la acest subiect, in cazul in care sunt anumite nuanțe specifice care rezultă din documentele care le dețineți. Găsiți adresa de e-mail în profil.

15 noiembrie 2018