Eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobile

25 iulie 2023 3

Bună ziua! Fratele mamei cu soția sa in 2016 au cumpărat o casă la țară. Soția lui a decedat în 2018, iar unchiul - în 2020. Ei nu au avut copii! La înmormântare, vecinii ne-au anunțat că fratele mamei le-a dat lor bunurile imobile. Mamei nu-i vine a crede că a procedat așa: unchiul avea 4 frați. Mama ar dori să afle până la urmă pe cine sunt înscrise bunurile imobile vizate, dar nu știe unde să se adreseze. Certificatul de deces nu-l avem, probabil trebuie solicitat un dublicat de la ASP. Poate apoi, în baza certificatului, să solicite la cadastru (dacă este așa serviciu unde eliberează așa informație privind bunurile imobile ale fratelui decedat)? Vă mulțumim pentru răspuns, numai bine!

Jurist comments 1

Download discussion
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Probabil grija Dvs este bazată pe faptul ca ASP nu va elibera informație asupra bunurilor deoarece nu sunteți in drept sa solicitați o asemenea informație nefiind proprietar.

Situația este simpla, solicitați de la cadastru “Certificat” asupra bunurilor imobile. Acesta conține exact informația care și în extras doar ca el poate... mai detaliat fi solicitat și de o persoana terță adică de dvs. Astfel veți obține informația cine sunt proprietarii și cum eventual să acționați.

Actul respectiv poate fi solicitat și online fără mult efort dacă dispuneți de semnătura electronica.

Succes.

25 iulie 2023