Escrocherie privind privatizare

28 noiembrie 2018 17

La rugamintea persoanei X, am ajutat-o să privatizeze apartamentul. Înainte de aceasta, ofeream ajutor continuu precum hrană, curățenie în apartament, reparație, diverse rugăminti. Persoana X este invalid de gr. II, bolnavă cu diagnoza ”dementa vasculara”. Am căpătat drepul de proprietate de 1/2 cotă parte din apartament. După 14 ani, îmi vine o petiție prealabilă. Persoana X mă învinovățește în escrocherie, spunând că semnăturile ei pe cererile respective din numele ei, adresate Agenției de Privatizare nu îi aparțin și sunt falsificate, cu toate că nu este așa. Tot în petiție, persoana X zice că m-am înregistrat în lipsa acordului ei și că e bolnava cu diagnoza dement vascular și nu conștientizează clar lucrurile reale. Este posibil să fiu pedepsită în urma articolului privind escrocheria? Este posibil să fiu lipsită de dreptul de proprietate de cota 1/2 din apartament?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Trebuie sa va angajati un avocat.
Actele juridice în numele persoanelor incapabile se incheie de curator.
Totuși, se pare că trecut termenul de prescripție pentru anularea actelor juridice incheiate cu 14 ani in urma.
***
Invinuirea de săvârșirea unei infracțiuni se fave de organul de urmarire penala. Dvs ati primit o cerere prealabila in... mai detaliat ordine civila.
***
Falsificarea sau nu a semnaturilor poate fi demonstrata printr-o expertiza. Aveti dreptul sa solicitati instantei dispunerea unei expertize.
***
De unde cunoașteți ca persoana este dementa? Este instituită curatela? Cunoșteați despre asta?
Sunt multe variabile care pot fi elucidate doar prin consultatie detaliata.

28 noiembrie 2018