Este in drept angajatorul meu sa-mi retina din salariu o suma pentru repararea prejudiciului suferit de clientul companiei, fara a aduce vreo dovada ca sunt vinovat de cauzarea acelui prejudiciu?

8 mai 2024 6

Salut! Activez in calitate de depozitar. Pe 10.04.24 din depozitul nostru a fost incarcat un camion cu productie care a fost expediata peste hotare. Palete folosite la incarcarea marfii erau de proasta calitate, fapt despre care seful subdiviziunii noastre a fost informat de nenumarate ori. La receptionarea marfii, clientul a constatat ca cateva din palete nu au rezistat si marfa nu mai corespundea parametrilor conveniti. Seful subdiviziunii m-a informat ca jumatate din suma prejudiciului astfel cauzat va fi achitata de transportator, iar cealalta jumatate - de 2 depozitari (eu și colegul meu) si seful subdiviziunii. Intr-un final, au calculat ca eu trebuie sa achit 816 lei (din salariul de 5.548). Nu recunosc ca ar fi vina mea si nu imi asum acest prejudiciu material. Mai mult, nu am facut cunostinta cu procesul verbal de receptie, nu am vazut reclamatia clientului si nu cunosc cat de adevarat sunt cele de mai sus (expun doar ce mi-a spus seful). Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Serghei Sandu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Salut Ion. Angajatorul poate atrage la răspundere materială salariatul doar prin Ordin adoptat în condițiile Codului muncii și/sau Contractului de răspundere materială, iar prejudiciul respectiv trebuie să fie probat, inclusiv trebuie să fie stabilită vinovăția salariatului.

11 mai 2024