Este legal sa se deschida magazinele de haine si pe clienti sa ii astepte politia la iesire?

27 aprilie 2020 78

Buna ziua. Astazi am mers sa imi fac niste analize si in drum am oprit pentru ca am vazut un magazin de imbracaminte deschis si am intrat sa iau niste hainute pentru copil. Intre timp 3 agenți de politie au intrat in magazin, au facut poze si au ramas in incinta magazinului, luând datele fiecarui client fara sa stim daca ne da amenda sau avertisment . Aveam actele si declaratia cu locul in care ma aflam scris pe ea, dar precizat punctul cu analize. Este normal sa se deschida magazinele de haine si pe clienti sa ii astepte politia in incinta magazinului la iesire? Pot primi amenda acasa? Si daca da, pot face contestatie? Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Ana,

Magazinele au fost deschise insa trebuie sa fie respectate masurile de protectie sanitaro-epidemiologice. Anume pentru aceasta politia intreprinde actiunile respective.

Raspuns la intrebarea Dvs cu amenda - cred ca nu v-au aplicat amenda, deoarece trebuia sa fie intocmit procesul verbal de contraventie, o coplie va este oferita Dvs. La... mai detaliat fel, ei trebuiau sa va informeze despre faptul ca ati incalcat ceva.

28 aprilie 2020