Este obligat proprietarul apartamentului sa achite cheltuieli lunare pentru un teren ce nu este legal in gestiunea blocului (asociației)?

3 iulie 2024 3

Buna ziua. Sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc locativ cu putine apartamente. Conform informatiilor din registrul bunurilor imobile, in gestiunea blocului nu se afla niciun teren adiacent, doar blocul si atat. Cu toate acestea, in imediata vecinatate a blocului au fost amenajat un havuz, un mic scuar, care potrivit datelor cadastrale sunt amplasate pe un teren public. Asociația blocului in fiecare luna emite tuturor apartamentelor facturi pentru cheltuielile ce tin de intretinerea havuzului, terenului, iar sumele facturate nu sunt deloc mici. Pot sa refuz sa platesc aceste sume? Care ar fi argumentele mele, pentru ca asociatia ne-a avertizat ca se va adresa in judecata daca cineva refuza sa plateasca. De ce trebuie sa achit pentru ceva ce nu imi aparține si e pe un teren public? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Daniel, DVS aveți dreptate. Autoritatea locală trebuie să vă informeze ce și cum, trebuie să fie prezentate documentele corespunzătoarem de judecată nu vă temeți, e costitor toate acestea, deoarece din 2024 s-a modificat Legea cu privire la taxa de stat în țara noastră.

4 iulie 2024