Este posibil ca după condamnarea cu aplicarea condiționată a executării pedepsei de către instanța de judecată, infractorul să fie pedepsit în urma comiterii unei contravenții la 4 ani de închisoare plus amendă?

4 aprilie 2019 12

O persoană a fost condamnată cu suspendare condiționată a executării pedepsei. În perioada de probă, acesta a comis o contravenție. Datorită acestui fapt, persoana în cauză a fost pedepsită cu închisoare 4 ani de zile plus o amendă destul de mare. În prima sentință i s-a stabilit doar aplicarea condiționată a pedepsei. În a doua sentință, datorită faptului că a comis o contravenție în termenul de probă, instanța a dispus agravarea situației infractorului și aplicarea a 4 ani de închisoare plus amendă.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

D-na Domnița, conform Codului de Executarte, executorul e în drept să solicite să fie modificată sentița de condamnare, unde persoana a fost condamnată deja. Din întrebarea DVS nu este clar de unde s-a luat amenda, dacă persoana a fost condamnată la 4 ani închisoare+amenda, atuncea corect a fost aplicată amenda,... mai detaliat dar dacă nu, atuncea trebue de clarificat cei cu amenda. Eu vă atenționez că anii grei de închisoare și amenda( conform sentiței ) sînt într-o legătură, așa că trebue de clarifica cei cu amenda.

7 aprilie 2019