Este posibil ca, urmare a unui accident rutier de care sunt vinovat, să achit doar reparația automobilului?

5 mai 2020 43

Zilele aceasta am fost implicat într-un accident rutier, de producerea căruia sunt vinovat. Automobilul meu l-am procurat cu 6 luni în urmă. Asigurare obligatorie RCA pe automobilul meu am, însă nu este pentru un număr nelimitat de persoane și persoana indicată în asigurare este proprieterul anterior al mașinii. Acum reparația ajunge în jur de 3.000-4.000€, dar proprietarul masinii avariate cere suma totala pe masina in marime de 8.000€. Este posibil juridic de rezolvat cumva situatia aceasta?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Pai, daca nu ați modificat condițiile de asigurare cu includerea dumneavoastră în calitate de asigurat, compania de asigurări va achita despăgubire a, iar ulterior în ordine de regres va încasa în contul dumneavoastră suma despăgubiri, potrivit prevederilor legii RCA art.29 anume neincluderea in calitate de persoana asigurata a persoanei ce... mai detaliat se afla la volanul auto și e vinovat de accident.
Partea din suma ce nu e acoperita de compania de asigurări, poate fi încasată de persoana păgubită din contul dumneavoastră amiabil, sau prin instanța de judecată, sigur in contextul existenței de dovezi privind existența unui prejudiciu suplimentar celui neacoperit de compania de asigurări.

6 mai 2020