Este posibila achitarea imprumutului la compania de microfinantare fara achitarea procentelor la compania de colectare?

28 iunie 2018 64

Buna ziua. Am un imprumut la o companie de microfinantare si din motiv ca am avut niste probleme financiare, nu am putut achita. Acum dosarul meu a fost transmis la compania de colectare si compania mi-a transmis acasa o scrisoare ca timp de 10 zile sa achit datoria ca sa nu ma dea in judecata. Este posibil sa achit datoria la compania de creditare fara sa achit procentele la compania de colectare?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Am întîlnit asemenea precedente, dar totul depinde de companie, dacă aveți posibilitatea să acoperiți întreaga datorie, companiile sunt indulgente și încetează oricare acțiune privind terorizarea cu scrisori și acțiune în instanță prin intermediul colectorilor.
Vă propun să discutați cu ei și să vă oferiți să închideți minim 60 la... mai detaliat sută din datorie, sigur poate să nu fie acceptat, atunci cîte puțin ridicațivă la 75 la sută din datorie, cu condiția de achitare integrală în decurs de 2-3 luni, astfel cîștiga ți ceva timp. În așa caz, companiei îi iese mai ieftin să accepte propunerea de cît să cheltuie timp și bani pentru instanță. Luați în calcul că cheltuielile adiacente în caz că se ajunge la instituția de judecată, urmează a fi suportate tot de către d-stră.

28 iunie 2018