Eu pot imi schimba executorul, daca nu ma aranjaza si nu are in vedere si drepturile mele?

5 decembrie 2018 56

Am mult timp ca nu am achitat pensia alimentara pentru prima sotia, deoarece executorul imi pune suma mare, dar in decizia judecatii este scris 1/4 din venit. Si nu am de unde sa o achit ca am copil mic. Ce imi puteti recomanda? Sa-mi schimb alt executor? Caci locuesc departe.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Conform art. 30 Cod de Executare,
Documentele executorii privind încasarea plăţilor periodice, se prezintă spre executare executorului judecătoresc în a cărui competenţă teritorială, stabilită de camera teritorială a executorilor judecătoreşti, se află domiciliul sau sediul debitorului.

Astfel, puteti depune o cerere la actualul executor, prin care sa solicitati... mai detaliat declinarea competenței acestuia și atribuirea documentului executoriu unui executor conform competentei teritoriale.

Nu trebuie sa achitati mai mult decat este indicat in hotararea judecătorească, plus taxele de executare.

Aveti dreptul sa solicitati instantei de judecata micsorarea cuantumului pensiei de intretinere, orin demonstrarea faptului ca aveti la intretinere alt copil minor, si veniturile nu va sunt suficiente pentru intretinerea ambilor copii, in cuantumul stabilit anterior.

6 decembrie 2018