Executarea în cazul datoriei!

14 martie 2018 36

Bună ziua. Am așa o întrebare. Mi-a venit hotărârea de judecată, a fost dată spre executare. Am văzut că mi-a fost blocat contul de la bancă. Am scris doamnei executor să-mi expedieze o copie a încheierii, pentru că la mine erau alte calcule și ea a refuzat. A spus că trebuie să mă apropii la birou. Eu sunt peste hotare și nu am posibilitatea de a mă apropia acolo, evident, nu pot nici să fac vreo achitare. Mi-a zis că s-a uitat în baza de date și vede că eu sunt în țară. Eu sunt plecată în baza pașaportului român. Ce urmează mai departe? Ce va fi dacă revin în Moldova? Voi avea interdicția de a mai părăsi Republica Moldova?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Acum recent a fost aprobată legea prin care se interdicția aplicată va avea efect asupra ambelor cetățeni, totuși atunci cind se cere aplicarea interdicție acest fapt vă este adus la cunoștință până atunci nu aveți de ce să vă faceți griji.

Astfel, puteți reveni fără nici o grijă în țară și... mai detaliat să vă apropiați de executor pentru a coordona dosarul executoriu, cu atît mai mult veți putea contesta încheierile acestuia în cazul cînd puteți dovedi prin inscrisuri calculele corecte.

15 martie 2018

Păi nu era deja abrogată legea cu privire la interdicția de părăsire a țării pentru că se încalcă dreptul la libera circulație? Și în caz că nu revin deloc în țară, ce consecințe urmează?

15 martie 2018