Executor judecatoresc

27 aprilie 2020 44

Bună ziua. Cu câteva zile înainte de a fi instituită starea de urgență, am fost la executorul judecătoresc și am depus o cerere precum că datoria pe care o am, conform titlului executoriu ce se afla la d-lui, voi începe să o achit eșalonat din luna aprilie. Ținând cont de situația actuală nu mi-am putut onora obligațiunile și i-am solicitat telefonic executorului o amânare. Dumnealui insistă să mă prezint la el, în caz contrar va dispune aducerea mea forțată, chiar dacă i-am zis că stau în autoizolare. Cum aș putea proceda în cazul ăsta? Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Conform dispozitiei Comisiei pentru situatii exceptionale, urmaririle silite petrecute de executorii judecatoresti sunt suspendate pe perioada starii de urgenta.
Ceea ce va sice executorul, sunt simple sperietori.
Totusi, ar fi bine sa depuneti prin email, o notificare catre executorul judecatoresc, in care invocati faptul ca, din cauza starii... mai detaliat de urgenta, termenul indicat in declaratia Dvs anterioara, se preungeste cu x zile.
Termenul ar trebui sa il calculati in felul urmator:
Cate zile erau conform angajemtului dvs initial (de ex 30), data la care ati semnat angajamentul, numarul de zile de la acea data si pina la instituirea starii de urgenta (din care zi termenul se suspenda), zilele ramase din termenul initial continua imediat din ziua urmatoare in care se ridica starea de urgenta.
De exemplu, daca angajamentul a fost semnat pe 10 martie, si v-ati obligat sa achitati pina la 10 aprilie, atunci: 7 zile pina la starea de urgenta, si ramase 23 zile, care curg dupa ridicarea starii de urgenta, rescpectiv 15 mai + 23 zile = 7 iunie.

29 aprilie 2020