Executorul judecătoresc a pus sechestru pe contul de salariu

15 aprilie 2021 49

Am un credit pe care nu l-am achitat la timp. Dosarul a ajuns la executor care a aplicat sechestru pe conturile salariale. Din 4 conturi, au eliberat doar unul, celelalte fiind încă sechestrate. Executorul spune că va ridica sechestrul doar dacă scriu o declarație că sunt de acord să-mi oprească în mod automat în fiecare lună 50% din salariu. Mă interesează dacă există vreo cale ca să nu fie aplicată legea cu 50% din salariu. Dacă mi se opresc aceste 50% din salariu, atunci nu îmi ajung banii pentru chirie, servicii comunale, cheltuielile lunare esențiale. Suma datoriei acumulate este de 44.000 le,i din care 4.000 le-am achitat. Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Bună ziua Dmna. Cristina, la solicitarea Dvs. Vă răspund cu trimitere la codul de executare:
Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri

ale debitorului

(1) Cuantumul... mai detaliat reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.

(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.
Sau puteți scrie declarația că veți achita o sumă mai mare de 20% și mai mică de 50%, care vă convine Dvs. stabilind un grafic de achitare cu executorul judecătoresc.

Cu drag.

29 aprilie 2021