Executorul cere executarea unei hotarari din 2012

18 iunie 2021 64

Buna ziua. Am luat un credit in 2008. In 2021 am primit o scrisoare de la executorul judecatoresc prin care ma informeaza despre hotararea judecatoreasca din 2012. Au trecut 9 ani de la pronuntarea acesteia, dar executorul ma informeaza despre aceasta doar acum si cere sa-i achit lui in numerar. Sunt legale actiunile executorului?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bine ai venit pe yAvo!
***
Trebuie sa va asigurati ca executorul intr-adevar detine o procedura de executare pe rol in privinta dvs.
Aveti dreptul sa faceti xero-copii de pe dosarul procedurii de executare.
In al doilea rind, verificati daca procedura de executare a fost intentata nu mai tarziu de 3 ani de... mai detaliat la emiterea hotarârii definitive a instantei de judecata (vedeti data Incheierii executorului judecatoresc privind intentarea procedurii de executare).
Referitor la achitarea in numerar, aceasta cerinta este ilegala doar daca executorul nu va ofera un bon de plata a sumei respective.
Cu alte cuvinte, daca exista o procedura de executare, intentata in cel mult 3 ani de la data hotarârii judecătorești, restituirea sumei respective poate avea loc fie prin depunerea banilor pe contul bancar al executorului, fie in numerar la biroul executorului, contra unui bon de plata care sa ateste suma platita si destinatia (achitarea datoriei conform hotărârii din data X).

19 iunie 2021