Executorul judecatoresc a comis un abuz si nu deblocheaza contul, desi datoria a fost demult achitata

14 ianuarie 2020 14

Buna ziua. Detinem cu drept de proprietate un apartament in bloc nou, dar nu locuim acolo. A fost creata ACC, stabilit cuantumul plăților. Am achitat direct administratorului, fara nicio chitanta, suma de 300 lei lunar. La sfârșitul anului 2016, am cerut acte justificative pe aceste plăți, in mod oficial, prin scrisoare recomandată. Răspuns nu am primit .
ACC a fost comasat cu ACC din blocul vecin, dar nu am fost anunțați si nu am participat la nicio adunare. In timp au început să vină facturi oficial la banca cu suma de 250 lei. Apartamentul l-am dat in chirie oficial pe termen de 1 an, cu achitarea tuturor impozitelor. Chiriasrii au achitat toate facturile. La sfârșitul lui 2017, am cerut iarăși, prin scrisoare recomandată, bilanțul contabil pe 2017. Răspuns nu am primit. Am refuzat să achit plățile condominiale din 2018, deoarece nu inteleg pe ce se duc banii, daca la negru strângem pentru curățenie pe care o face o vecină - 80 lei, flori in ograda, lumina scara, reparații drum s.a.
În noiembrie 2019 am primit titlu executoriu de plata benevola a datoriei de 5.122 lei plus onorariu 50% din sumă. Mentionez ca nu am primit nicio chemare in judecata, nu am vazut hotărârea. Poate ca nu trăim pe adresa data si apartamentul e inchis. Însă scrisoarea de la executor a ajuns.
Am achitat datoria in ziua in care am primit scrisoarea de la executor, prin transfer bancar si i-am trimis executorului poza cu factura achitata.

Pe 2 ianuarie 2020, am aflat ca contul pe care primesc indemnizația e blocat si este sustrasa suma de 5.122 lei, plus onorariul executorului. Imediat am sunat executorul, care a spus că nu cunoaște nimic si să-i trimit inca o data confirmarea achitarii.
I-am cerut administratorului ACC să-mi dea confirmare de achitare in scris, pe care am depus-o la oficiul executorului, al doilea exemplar este la mine cu ștampila de primire.
Cu toate acestera, executorul nu vrea să deblocheze contul, sunt inclusa in lista neagra. Discut doar cu ajutorul lui, care spune că nu a primit nicio indicație.
Doresc sa apelez la un specialist, care sa ma ajute sa rezolv aceasta problema si, eventual sa-l trag la raaspundere pe executor pentru abuzul comis. Am sanse?
Mulțumesc!