Exista cai legale de contestare a unei somatii de infiintare a propririi asupra unei datorii?

20 iulie 2017 141

In urma unei decizii a curtii de apel din martie de intentare a procesului de insolvabilitate fata de ÎMGFL nr. 10 din Chisinau, administratorul desemnat al insolvabilitatii mi-a expediat pe 18 iulie curent o somatie de infiintare a propririi asupra unei datorii de 2.184 acumulate fata de ÎMGFL pentru neachitarea serviciilor de deservire a blocului locativ si a echipamentului. Datoria s-a acumulat pentru ca nu ni s-au prestat aceste servicii, desi am cerut de nenumarate ori sa fie reparata canalizarea din subsol. Poate fi contestata somatia data si daca da, cum se face? (Am doar 5 zile pentru achtarea datoriei!). Cine va presta serviciile date daca ÎMGFL este in proces de insolvabilitate? Trebuia cineva sa ne informeze despre decizia curtii de apel? Va multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Conform Legii insolvabilitatii http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=344788
Poprirea se înfiinţează prin somaţie a administratorului insolvabilităţii şi se comunică terţului poprit împreună cu o copie certificată de pe hotărîrea de intentare a procedurii de insolvabilitate asupra debitorului.
Tertul poprit (Dvs) nu poate contesta nemijlocit Somatia de poprire.
INSA,
tertul poprit poate sa nu satisfaca cererea administratorului... mai detaliat insolvabilitatii, si astfel il va impune pe acesta din urma sa se adreseze instantei de insolvabilitate in vederea validarii popririi!
In sedinta de validare a popririi Dvs veti putea sa va aparati interesele si sa opuneti toate argumentele impotriva popririi.
Suplimentar, veti avea dreptul sa contestati cu recurs Hotarirea de validare a popririi.

21 iulie 2017