Exista lege privind devieri de temperatura?

29 iunie 2017 60

Bina ziua, as vrea sa stiu daca este vreo lege unde este stipulata temperatura care trebuie sa fie in incapere si cea de afara (ex. afara sa fie 35, in incapere - 25) pentru a evita socul termic. Schimbarea brusca de temperatura ar putea provoca probleme de sanatate. Ms.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Buna ziua Serghei,

În Hotărârea Guvernului cu privire cu privire la aprobarea cerinţelor minime
de securitate şi sănătate la locul de muncă și anume Secțiunea a 7-a privind temperatura din încăperi este stipulat ( http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=334820 ) :

Punctul 23. În timpul programului de lucru temperatura din încăperile cu locuri de muncă trebuie... mai detaliat să fie adecvată organismului uman, ţinînd seama de metodele de lucru utilizate şi de cerinţele fizice impuse lucrătorilor, conform tabelelor nr. 1 - 3 din anexa nr. 2.

Punctul 24, Temperatura în zonele de odihnă, încăperile pentru personalul de serviciu, grupurile sanitare, cantine şi încăperile pentru acordarea primului ajutor în caz de accidentare în muncă trebuie să corespundă destinaţiei specifice a acestor încăperi, conform tabelului nr. 4 din anexa nr. 2.

Punctul 25. Ferestrele, luminatoarele şi glasvandurile trebuie să permită evitarea luminii solare excesive deasupra locurilor de muncă, în funcţie de natura muncii şi de locul de muncă.

Astfel, toate aceste stipulări, inclusiv anexa nr. 2 o regăsiți în legea sus menționată.

29 iunie 2017