Familie cu o mulțime de câini care produc mult zgomot

18 noiembrie 2021 103

Bună ziua. Părinții mei locuesc la etajul 5, iar la etajul 6 locuește o familie care are 15 câini. La ora 2 de noapte, ei duc la primblare, în 3 etape, toți câinii. Se face un zgomot insuportabil. Am chemat poliția de câteva ori, poliția a sunat la ușă, dar ei nu au deschis. Ei au sris un act și l-au trimis la secția de poliție pe sector. Polițistul de sector a zis că are nevoie de o cerere comună a vecinilor, după care locatarii din 4 apartamente au semnat cererea. După o săptămână în care nu s-a schimbat nimic, polițistul a zis că apartamentul e privatizat și stăpânul are voie să facă în apartament tot ce vrea. Vă rog să ne ajutați, că nu mai avem puteri. Ce putem face?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Alexandru Ţurcan
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Cititi Regulamentul privind întreţinerea animalelor de companie cu şi fără stăpîn în municipiul Chişinău
https://www.chisinau.md/download.php?file=cHVibGljL3B1YmxpY2F0aW9ucy8yNzMzMTUxMV9tZF9yZWd1bGFtZW50LnBkZg%3D%3D

20 noiembrie 2021
Alexandru Ţurcan
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Codul contraventional
Articolul 158. Încălcarea regulilor de întreţinere a cîinilor, pisicilor şi altor animale
(1) Încălcarea interdicţiilor sau a regulilor de întreţinere a cîinilor, pisicilor şi altor animale, aprobate prin decizie a autorităţii administraţiei publice locale,
... mai detaliat se sancţionează cu avertisment sau cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.
https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=113262&lang=ro

20 noiembrie 2021