Fiica mea a iesit in concediu de maternitate, dar are un credit pe care nu l-a rambursat in totalitate

19 septembrie 2019 91

Buna ziua. Va rugam sa ne ajutati. Fiica mea a iesit in concediu de maternitate, dar are un credit pe care nu l-a rambursat in totalitate. A fost data in judecata, au crescut penalitati enorme. Vrem sa stim daca este legal sau nu ceea ce face compania de creditare, avand in vedere faptul ca fiica a iesit in concediu de maternitate.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Faptul că fiica dvs se află în concediu de maternitate nu este o cauză de pentru care compania să fie limitată în acțiunea de ași rambursa datoria.

Putea fi negociată o eșalonare a plăților cu compania respectivă pe acest motiv dar dat fiind faptul că fiica dvs deja a fost... mai detaliat înaintată în instanță acest lucru este mai puțin posibil.

Din speță după cum comunicați că au crescut penalitățile enorm, ar fi bine să vă angajați un avocat sau să vă consultați cu acesta asupra clauzelor din contractul de credit/împrumut doarece multe clauze înserate de către companiile respective sunt abuzive și anume: - se solicită o penalitate exagerat de mare, - dobânda contractuală nu este într-o relație rezonabilă cu rata de bază a Băncii Naționale a Moldovei, fiind o dobândă mult mai mare decât dobânda legală care se prevede.. ș.a.

19 septembrie 2019