Firma de creditare refuza intentionat sa ia plata, ca sa creasca penalitatea

20 februarie 2020 157

Socrul a luat credit pe 6 luni de la o companie de creditare. Dupa 4 luni neachitate, pe adresa de domiciliu a venit instiintare de la colectori cu somarea achitarii ratelor pentru 4 luni si a penalitatii. Am luat legatura cu ei si am achitat suma datorata, le-am prezentat confirmarea platii. Deja am 5 zile de la achitare si de cate ori m-am adresat la compania de creditare ca sa achit pentru 2 luni ramase (din care la una termenul achitarii iar e depasit si se calculeaza penalitate 1 % pe zi), refuza sa ia plata deoarece nu au primit banii de la colectori pentru cele 4 luni precedente. Ii sun zilnic, dar ma trimit dintr-o parte in alta. Ce pot sa fac ca sa rambursam complet creditul fara a astepta sa creasca iar penalitatea?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Buna ziua Tatiana,

Plata cum ati facut? Pe contul bancar al companiei de creditare unde achitati initial creditul?

Trebuie sa salvati dovada achitarii a ratelor, si in judecata o sa demonstrati ca compania de creditare cu rea-credinta a calculat penalitatile.

Mai mult ca atît, poate fi aplicat art. 882 Cod Civil privind întîrzierea... mai detaliat creditorului, și anume, creditorul este în întîrziere atunci cînd nu acceptă fără un temei legal prestaţia scadentă ce i se oferă.

În așa caz creditorul este obligat să repare prejudiciul cauzat debitorului prin întîrzierea acceptării prestaţiei.

Pentru o consultație mai detaliată vă sunt la dispoziție.

21 februarie 2020