Fiul a fost dat in judecata pentru ca nu a achitat polita medicala, desi se afla peste hotare

21 februarie 2023 36

Buna ziua. Fiul meu in 2010 a deschis o Intreprindere Individuala, care nu a functionat nicio zi. In prezent, el este plecat la munca peste hotare. Acum a fost dat in judecata pentru ca nu a achitat polita medicala. Am fost informata ca va fi dat in cautare si peste hotare si ca va avea probleme la revenirea in tara. Fiul trebuie sa revina acasa pentru ca sunt bolnava. Ce sa facem?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua doamna Maria.
Trebuie de analizat cererea de chemare în judecată depusă de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.
în cel mai rău caz, fiul dumneavoastră va fi obligat să achite primele de asigurare medicală pe 3 ani.
Trebuie de verificat dacă acesta s-a aflat peste hotarele R. Moldova pe o perioadă... mai detaliat mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar, în acest caz nu trebuie să achite nimic pentru acel an.
Totodată dacă fiul se află peste hotare, iar în privinţa lui se află în derulare un proces de judecată, ar fi cazul să apelaţi la serviciile unui avocat sau jurist competent pentru a depune referinţă, în caz contrar, cererea va fi examinată în lipsa argumentelor în favoarea fiului dumneavoastră.
Cauza se va judeca în lipsa părţilor, asemenea cauze se judecă în procedura scrisă a cererilor cu valoare redusă.

Probleme la intrarea şi ieşirea din Moldova, fiul dumneavoastră nu va avea, însă dacă hotărîrea judecătorească va ajunge la executare silită, pe conturile bancare şi posibil pe unele proprietăţi executorul poate să aplice sechestru.

21 februarie 2023