Fosta soție îmi spune ca o sa dea în judecată

16 noiembrie 2018 119

Bună ziua! Am o întrebare. Fosta soție îmi spune ca o sa dea în judecată dacă eu nu-i dau procura sa poată scoate copilul din țara. Care sunt șansele sa obțină prin judecata acest lucru? Eu ce trebuie sa fac?

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Dvs nu îi puteți interzice soție pentru a ieși aceasta cu copilul din țară până la un termen de 3 luni, copilul putând să fie însoțit doar de un reprezentant legal, acordul dvs fiind obligatoria doar atunci când aceasta dorește să se stabilească cu copilul cu domiciliul peste hotarele... mai detaliat țării.
Daca va referiți la a doua situație, nu putem vorbi de careva șanse deoarece judecătorul va decide în urma analizei atît argumentelor dvs cît și a soției dvs, a probelor etc..

Un pas pe care vi-l sugerez este să remediați conflictul amiabil, printr-o înțelegere cu soția dvs fără a ajunge pe banca instanței, cântărind bine consecințele

17 noiembrie 2018
Viorel Miron

Bunda seara, domnule Domenco! Eu nu ii interzic sa iasă cu copilul din țara doar ca dinsa ar vrea ca eu sa nu mai vad copilul deloc motivul fiind actuala soție ori eu cred ca asta nu este un motiv! Am fost acasă de curând mia spus ca pot sa... mai detaliat merg sa iau copilul la mine pentru un sfârșit de săptămână dar doar cu sora lui mai mare adică fiica dinsei ori eu nu pot avea grija de copilul meu?? Mia spus ca sora lui are dreptul sa fie cu el peste tot dar eu nu îmi pot asuma răspunderea pentru dinsa nu am nimic cu dinsa. Îmi spune ca daca ii dau procura sa poată părăsi tara eu pot să-l iau pe băiat la mine în vacanta de vara dar nu o cred pentru ca minte mult ea nu ar vrea sa am nici o legătură cu copilul! Nu mai știu ce sa fac mi dor de băiețelul meu mult știu ca ar vrea sa stea și cu mine dar ii foarte influențat de ea

18 noiembrie 2018
Viorel Miron

Îmi refuza orice obligație și orice drept asupra copilului nu vrea sa primească haine pentru băiat de încălțat nimic vrea doar bani ca ea sa ii cumpere dar eu știu ca nu ii cumpăra asa cum ar trebuii. Plătesc pensie alimentara 1000 de lei pe luna și iam spus ca... mai detaliat o sai dau plus la asta încă 2000 de lei lunar dar doar sai cumpăr lunar copilului tot ce ii trebuieste haine, jucării încălțări pentru plătirea grădiniței dar asa nu vrea. Eu ce pot face în cazul acesta?

18 noiembrie 2018