Fostul soț refuză să facem partajarea averii comune la notar

26 decembrie 2023 3

Bună ziua. Soțul a depus cerere de desfacere a căsătoriei și a obținut divorțul. Partajarea bunurilor nu s-a făcut. Deoarece el este violent, eu cu copilul de 14 ani am părăsit casa și stăm în gazdă. Ne este frică să revenim acasă, deoarece fostul soț este imprevizibil, până la divorț a fost la evidența cu 2 cazuri de violență în familie. Cum putem reveni să locuim în casa noastră? El, de când locuiește singur acolo, nu a achitat serviciile comunale și refuză să facem partajarea la notar. În acelaș timp, nu dispun de mijloace financiare ca să mă adresez în instanță. Ce altceva putem face?

Jurist comments 2

Download discussion
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna Irina, încercați prin poliție să obțineți interdicție de la judecată pe un termen de 3 luni, Ce înseamnă asta, DVS înaintași o cerere despre violență în familie, că la ziua de azi sunteți alungată din casă, DVS cu copilul vă aflați în primejdie. Inspectorul de sector o să verifice,... mai detaliat el o să prigătească documentele necesare pentru judecată și v-a fi pronunțată o încheiere în privința ex.soțului despre aplicarea interdicției, ex. soțului o să fie interzis să se apropie de casă, dacă el se v-a permite așa ceva, în privința lui poate fi pornită o cauză penală, conform Codului penal Articolul 2011.Violenţa în familie
(1) Acţiunea sau inacţiunea intenţionată comisă de un membru al familiei în privinţa altui membru al familiei, manifestată prin:
a) maltratare, alte acţiuni violente, soldate cu vătămare uşoară a integrităţii corporale sau a sănătăţii;
b) izolare, intimidare în scop de impunere a voinţei sau a controlului personal asupra victimei;
c) privarea de mijloace economice, inclusiv lipsirea de mijloace de existenţă primară, neglijare, dacă au provocat victimei vătămare uşoară a integrității corporale sau a sănătăţii,
se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 180 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Faptele prevăzute la alin. (1):
a) săvîrşite asupra a doi sau a mai multor membri ai familiei;
b) săvîrşite în legătură cu solicitarea sau aplicarea măsurilor de protecţie;
c) care au provocat vătămarea medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii,
se pedepsesc cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 6 ani.
(3) Faptele prevăzute la alin. (1) și (2) care:
a) au cauzat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii;
b) au determinat sinuciderea sau încercarea de sinucidere
se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 12 ani.
(4) Faptele prevăzute la alin. (1) sau (2) care au cauzat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii soldată cu decesul victimei
se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 15 ani.
DVS puteți apela la viberul de pe telefonul +37368669950, noi vom discuta mai detailiat.

27 decembrie 2023
Gabriel Diaciuc
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii
 • Dreptul imobiliar
 • Dreptul afacerilor
 • Alte domenii

Doamna Irina, anterior domnul Mihail corect v-a sfătuit - să obțineți ordonanța de protecție.

Instanţa de judecată emite, în 24 de ore de la primirea cererii, o ordonanţă de protecţie, prin care poate oferi asistenţă victimei şi copiilor ei, aplicînd agresorului obligarea de a părăsi temporar locuinţa comună ori de... mai detaliat a sta departe de locuinţa victimei, fără a decide asupra modului de proprietate asupra bunurilor, cât și alte măsuri și obligații.
Neexecutarea intenţionată sau eschivarea de la executarea măsurilor stabilite de instanţa de judecată în ordonanţa de protecţie a victimei violenţei în familie se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 160 la 200 de ore sau cu închisoare de pînă la 4 ani.
Înafară de asta, vă recomand să îl impuneți prin instanța de judecată să plătească pensie de întreținere a copilului minor, cât și prin instanță să solicitați partajarea bunului imobil.
Puteți să mă sunați la 069992921 și dacă mai sunt alte aspecte pe care nu le-ați scris, voi încerca să vă ajut.

28 decembrie 2023