Fosul soț de 2 ani nu mai achită pensia alimentară

28 ianuarie 2022 113

Bună ziua! Fostul soț de 2 ani de zile nu achita pensia alimentara. Recent a revenit în țară și când a fost înștiințat de către executor ca are datorii, i-a prezentat acestuia facturi precum că el mi-a făcut transferuri bănești pentru întreținerea copilului și a spus că nu are de gând să achite nimic în plus. În realitate, banii transferați de el se duceau direct la bancă unde aveam ambii datorii, pentru credite luate de mine în beneficiul lui. Din banii transmiși de el se achitau creditele unde el figurează ca fudeiusor.
Cum pot în mod legal să încasez pensia alimentară de la el? La transferurile făcute de el, nicăieri nu este indicat scopul tranzacției.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! Dumneavoastră pentru confirmarea declarațiilor minciunoase de către fostul soț și pentru confirmarea faptelor indicate de Dumneavoastră, care corespund realitățiii,.trebuie să solicitați de la bancă, unde aveți datorii luate pe numele Dumneavoastră, dar în beneficiul soțului. sau pentru creditee unde el figurează ca fidejusor, solicitați eliberarea copiei Extrasului... mai detaliat de pe plățile efectuate. Și aduceți copia Exrtasului de pe cont executorului judecătoresc pentru a demonstra, cînd a fost efectuată ultima dată achitarea datoriei și dacă data corespunde sau este undeva alături de data expedierii de către fostul soț a banilor(prin transferuri bănești). Evident, că scopul transferului el nu va putea să demonstreze, dar Dumneavoastră o puteți să demonstrați ușor că neachitarea datoriilor este legată de riscuri serioase atât pentru Dumneavoastră, cît și pentru copil și transferul bănesc din partea fostului soț reprezintă nu altceva, decît o obligație separată de alte obligații, inclusiv cea de achitarea pensiei de întreținere copilului.
În situația în care el refuză să achite pensia de întreținere copilului și nu înțelege că această nu are nimic comun cu banii expediați, trebuie de scris o Cerere la executorul judecătoresc și de solicitat executarea silită a sumei lunare ce constituie pensia de întreținere a copilului.
În cazul în care o să aveți nevoie de asistență juridică pe acest caz, Veți putea să mă contactați la acest număr de tel.: 069076419.

29 ianuarie 2022