Funcționar public în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu

27 aprilie 2021 18

Pot filma un funcționar public (polițist) în timpul exercitării de către acesta a atribuțiilor de serviciu? Care este actul juridic care se aplică aici? Mulțumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Salutare Elena,
Dat fiind faptul că funcţionarul public cu statut special reprezintă o instituţie publică de stat, îşi exercită serviciul pe principiul transparenţei conform Legii 320/2012 "cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului", Legea 288/2016, dar şi Constituţia Republicii Moldova cât şi alte acte normative sau tratate internaţionale.

Dumneavostră... mai detaliat aveţi dreptul să filmaţi activitatea dumnealor, ce ţine de filmarea legitimaţiilor, nu avem o precizare expresă în legislaţie, dar nu vă pot interzice să le scrieţi datele pe un carnet/telefon, etc.
(Instituţiile similare ale altor state permit filmarea legitimaţiilor dar fără consimţământul persoanei publicarea imaginilor este interzisă).

Mai multe detalii puteţi citi pe link-ul de mai jos : https://yavo.md/rom/raspunsuri/v/fotografierea-in-spatiile-publice-si-a-functionarilor-publici-politisti-deputati-etc.

Succes!

5 mai 2021