Funcționarii de la starea civilă nu vor să-l înscrie pe tatăl biologic în certificatul de naștere al copilului pentru că mama acestuia este căsătorită cu alt bărbat

27 decembrie 2022 24

Bună ziua. O prietena este căsătorită oficial, dar nu menține legătura cu soțul. Recent a nascut un copil de la alt bărbat, dar autoritatile locale nu doresc să-l înscrie pe acesta ca tată al copilului în certificatul de naștere și insistă că soțul oficial va fi indicat ca tată? Este corect așa? Și este adevărat că divorțul poate dura 3-4 ani (chiar dacă soții nici măcar nu comunică)? Mulțumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Elena, nu-i normal, ca un simplu divorți să dureze atâta timp 3-4 ani. De dorit ca prietena DVS să se ducă la judecător și să se intereseze, de ce durează atâta timp divorțul. Ce se referă la copil, dacă prietena se duce la Centru multifuncțional cu o cerere, unde... mai detaliat ea stipulează înregistrara tatăl copilului în certificatul de naștere a copilului, ca tată. Ea trebuie să primească un răspuns oficial, din ce motive este refuzat, ca mai apoi să aibă dreptul să se adreseze în juecată cu o cerere de chemare în judecată pentru a abliga CM să înregistrze pe tata copilului.

28 decembrie 2022