Grafic intrvederi cu copilul minor

26 ianuarie 2018 164

Dupa divort, copilul minor a ramas cu mama. Nu l-am dat pe tata la pensie alimentara, respectiv el nici din proprie dorinta nu ajuta cu nimic la intretinerea copilului. I s-a stabilit un grafic de intrevederi cu copilul minor, in zilele de simbata si duminica, in prezenta si cu acordul prealabil al mamei (tatal cu antecedent penal, cu toate ca e fost angajat MAI), in fine...
Deci: Conform graficului el nu binevoieste sa vina sa se vada cu copilul, dar - vine la gradinita, prin intermediul directoarei (cu toate ca acolo am prezentat o copie a graficului si chiar am scris cerere sa nu ii permita vizitele in cadrul gradinitei, are grafic la urma urmei, si nu cred ca e bine sa periclitezi regimul copilului, gradinita e institutie prescolara, unde copiii au anumite ocupatii, etc.).
Cum as putea sa il fortez pe tatal biologic sa viziteze copilul minor conform graficului? Mentionez ca copilul nu arde de dorinta sa comunice cu dinsul cind acesta suna. Cum se comporta la gradinita nu stiu, deoarece el nu vine seara sau dimineata, cind as putea fi si eu prezenta, ci in timpul zilei, poate sa o sustraga de la activitati, si chiar de la somn (copilul are 3.5 ani). Si evita cu tot dinadinsul sa vina in orele cind as putea fi si eu prezenta.
Cum sa il impun sa respecte graficul intrevederilor, cu atit mai mult ca nu creez impedimente?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul penal

Buna, Valeria!
Conform art.64 Codul familiei parintele care locuieste impreuna cu copilul nu are dreptul sa impedice contactul dintre copil si celalalt parinte care locuieste separat, cu exceptia cazurilor cind comportamentul acestuia din urma este in detrimentul intereselor copilului sau prezinta pericol pentru starea lui... mai detaliat fizica si psihica. Litigiile aparute cu privire la incalcarea graficului de intervederi se solutioneaza de catre autoritatea tutelara teritoriala, iar decizia acesteia poate fi atacata in instanta judecatoreasca.

27 ianuarie 2018