Hidrocefalie internationala la fat

8 iulie 2017 94

Asa copi traiesc dupa nastere?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Tratamentul imediat al hidrocefaliei vizeaza reducerea presiunii intracraniene prin scaderea cantitatii de lichid cefalorahidian din creier. Hidrocefalia nu se poate trata decat prin interventie chirurgicala, care are rolul de a reduce presiunea intracraniana si de a restabili circulatia normala a lichidului cerebrospinal prin creier.

Medicii vor alege ce procedura chirurgicala aplica... mai detaliat in functie de cauza care a stat la baza aparitiei acestei complicatii. In cazul in care hidrocefalia este cauzata de o tumoare, atunci medicii vor incerca, in masura in care este posibil, sa o indeparteze prin interventie chirurgicala. In functie de starea copilului si de severitatea afectiunii, medicii vor incerca sa reduca presiunea intracraniana si cantitatea de lichid acumulata si printr-un by-pass al fluidului.

In situatia in care hidrocefalia este descoperita si diagnosticata la timp, copilul primeste tratamentul corect si poate duce o viata normala. Este important sa urmaresti cu atentie simptomele acestei afectiuni la copil si sa actionezi rapid, ducandu-l la medic. Nu ignora niciun fel de durere severa de cap a copilului sau vreo forma anormala a circumferintei craniene la bebelus si mergi imediat la medic, pentru a te asigura ca nu este vorba de aceasta tulburare.

( http://www.copilul.ro/pediatrie/alte-boli-de-copii/Hidrocefalia-la-copii-a373.html )

8 iulie 2017