Buna ziua. Tatăl meu a moștenit casa bunicului. Dorim sa o trecem pe numele meu si al soțului. Ce instrument juridic e mai corect și mai puțin costisitor: donatie sau vanzare-cumpărare? Condiția este sa devenim proprietari egali - eu și soțul.
Cum concretizez intrebarea mea?
Dacă doriți să intrați în dialog cu juriștii pe întrebarea Dvs., puteți posta un comentariu propriu sub răspunsurile juriștilor. Pentru asta trebuie să intrați în profilul Dvs. de utilizator, urmând link-ul respectiv expediat de yAvo la email-ul Dvs.
Buna
în orice caz adresațivă la notar, acolo o să obțineți informația detaliată, or ei o să calculeze atît taxa de stat cît și pe cea notarială, taxa de stat este una fixă, cu cea notarială este mai problematic, așa că, procedura e ca la piață, mergeți și vedeți cine oferă...mai detaliatmai puțin.
Buna ziua Silvia! Conditia ca sa deveniti ambii proprietari fiind in casatorie oficiala este vinzarea-cumpararea imobilul mostenit de tatal dvs., deoarece donatia ca efect va avea doar un singur proprietar fie dvs., fie sotul dvs.
Fie Donatia, fie Contractul de vinzare-cumparare pentru fiica va fi 0.1% taxa de stat, conditia fiind sa prezentati certificatul de nastere si cel de casatorie la notar, in cazul in care v-ati schimbat numele de familie, iar serviciile notariale difera de la un notar la altul.
Vitalie Onofrei
Buna
în orice caz adresațivă la notar, acolo o să obțineți informația detaliată, or ei o să calculeze atît taxa de stat cît și pe cea notarială, taxa de stat este una fixă, cu cea notarială este mai problematic, așa că, procedura e ca la piață, mergeți și vedeți cine oferă... mai detaliat mai puțin.