Impartirea averii

27 martie 2018 46

Buna ziua. Din anul 2014 pina in 2016, sotul a lucrat in Israel si facea tranferuri pe numele meu. In 2016 a revenit in Moldova si a inaintat proces de divort, dupa care l-a anulat. La momentul de fata suntem casatoriti, dar el traieste cu o alta femeie. Recent m-a dat in judecata ca sa-i intorc banii pe care i-a transferat pe numele meu timp de doi ani, ultima data in 2016 inainte de a inainta cerere pentru divort. El a strans toate foile cu transferuri, iar eu nu am nimic si nici nu am de unde sa intorc suma de bani pe care o cere. Spuneti-mi, va rog, ce s-ar putea intampla in caz ca nu am de unde sa-i intorc banii? Plus la toate sunt la grupa de invaliditate din 2014. Avem un copil de patru ani si vrea sa-mi ia si fetita. Ce risc eu pentru asta ca nu am bani sa-i intorc si inca si fetita. Iar in afara de acesti bani noi nu mai avem nimic.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua,
Pe de o parte dvs spuneți ca în afară de acești bani nu mai aveți nimic, iar pe de altă parte spuneți ca nu aveți de unde să îi întoarceți. Care totuși e situația cu acești bani?
De fapt veniturile soților obținute în timpul căsătoriei sunt proprietate comună în... mai detaliat devălmășie a soțului.
Dacă a rămas o anumită sumă din acei bani atunci aceste mijloace bănești se supun partajului, ceea ce presupune ca va trebui să-i dați reclamantului o jumătate din sumă.

27 martie 2018